Nieuwsbrief Delft Guide – oktober 2013

Deze nieuwsbrief informeert u over de recente activiteiten van Delft-Guide

SCHOLEN – BEZOEK HET STEEN

Vele scholen kwamen in het verleden voor het legermuseum naar Delft. Dit museum is nu helaas gesloten. Delft heeft echter nog vele andere bezienswaardigheden waaronder een middeleeuwse gevangenis, Het Steen. Het Steen is een dertiende eeuwse bakstenen toren, die overgebleven is van het Hof van de Graaf van Holland. In de toren was eeuwenlang de gevangenis van Delft gevestigd. In de gevangenis zijn ook middeleeuwse martelwerktuigen aanwezig, zoals de “huik”, “blok aan het been”, de “palei” en de “brekebeen”.

Wij geven rondleidingen in Het Steen in Delft, die een half uur duren. Dit is dan uiteraard goed te combineren met bijvoorbeeld een stadswandeling en een bezoek aan de Nieuwe Kerk. Vooral voor scholen is een bezoek aan Het Steen in Delft zeer de moeite waard. Wij hebben daar elke keer veel succes mee en scholen komen jaar na jaar terug met nieuwe klassen.

KERSTDINERS – EINDEJAARS EN NIEUWJAARSDINERS

Als u voor uw bedrijf op zoek bent naar een uitstekend alternatief voor het traditionele kerstdiner of de kerstborrel en toch wilt genieten van eten en drinken en tevens de historie van Delft wilt verkennen, is de Dinner Walk daar uitermate geschikt voor. Het centrum van Delft vormt een mooi decor waar leuke en goede restaurants en grand café’s zijn. Een 3-gangendiner Dinner Walk begint in een leuk café met het aperitief, bijvoorbeeld een speciaal biertje van de tap. Daarna gaat u onder leiding van een gids een kleine stadswandeling maken naar het eerste restaurant voor het voorgerecht met een drankje naar keuze. Hierna volgt een kleine stadswandeling naar het volgende restaurant voor het hoofdgerecht met een drankje naar keuze. Tot slot volgt de laatste stadswandeling naar het restaurant, waar het dessert en de koffie/thee klaar staan. Bij het 4–gangen diner komt er een tussengerecht en een extra wandeling bij.

Dankzij de wandelingen tussendoor zijn er geen “inzak-momenten” en is er de mogelijkheid om iedereen van het gezelschap te spreken omdat je steeds naast iemand anders zit. Kortom, een aanrader!

Deze formule is ook leuk om het jaar af te sluiten of het jaar mee te beginnen i.p.v. de traditionele borrel.

(BUITENLANDSE) GASTEN OP BEZOEK IN DELFT

Heeft u (buitenlandse) gasten op bezoek en de mensen willen elkaar wat beter leren kennen in een ontspannen sfeer en u wilt ze toch ook wat van de geschiedenis van Nederland/Delft meegeven? Ook dan is de Dinner Walk uitermate geschikt. Stadswandelingen onder leiding van een professionele gids zijn een leuke manier om op bijzondere plekjes te komen en historische feiten van Delft te leren kennen.

Delft Guide | +31-6 22 42 90 10www.delft-guide.nl | Twitter: @delftguide

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord