Segways rijden weer door historisch Delft

Met een Segway de historische stad Delft verkennen kan weer. Het rijden met een Segway is een gebeurtenis op zichzelf. Maar als je eenmaal meester bent, is de uitdaging om over de bruggen van Delft te komen.

Gisteren reed weer een groep enthousiaste mensen op hun Segways door de historische stad onder leiding van de deskundige gids Sybrand de Jong. De groep verzamelde op de Paardenmarkt waar de Segways al klaar stonden. Netjes in het gelid. De meeste deelnemers hadden geen ervaring, dus moesten zij onder leiding van instructeur Janno van Loo eerst oefenen om de basis handelingen onder de knie te krijgen. Als je weet hoe het moet, kan je snel op weg met een Segway. Je gaat er op staan en na wat wiebelen blijf je zowaar rechtop staan. Je buigt naar voren en de Segway gaat rijden. Sturen gaat eenvoudig met het stuur en remmen doe je door achterover te leunen. De mensen zijn na wat oefenen klaar om met de Segway historisch Delft te gaan verkennen.

Gids Sybrand gaat voorop en Janno houdt als laatste in de gaten of er niemand in de problemen komt. De eerste oefening is het binnenrijden van het hofje van Pauw binnen. Dit vergt de nodige stuurmanskunst, maar de Segway doet braaf wat je wil. Na uitleg over de historie van de stad en het hofje en wat wiebelen op de Segway wordt de tocht vervolgd door straatjes en over bruggetjes naar de Nieuwe Kerk. Om het nemen van de bruggen te oefenen wordt er nog een hellingproef gedaan bij het oude TU Bibliotheekgebouw. De bruggen zijn daarna geen probleem meer.

Om de zinnen te verzetten wordt er een rondleiding door de Nieuwe Kerk gedaan met natuurlijk aandacht voor de Koninklijke Grafkelders en het Praalgraf van Willem van Oranje. Dit is uiteraard zonder de Segways, maar gewoon te voet. Alhoewel het misschien een idee is om de kerk open te stellen voor Segways. Het stallen van de Segways was geen probleem. Je rijdt tot aan de muur en laat hem zo tegen de muur aan staan. De volgende zet hem op dezelfde manier tegen de voorgaande aan. Het wegrijden gaat eenvoudig in omgekeerde volgorde. De weg wordt vervolgd langs de drukke markt. Dit geeft een hoop bekijks.

Onderweg wordt bij de bezienswaardigheden gestopt en wordt uitleg gegeven over de rijke historie van Delft. Dit kan allemaal heel eenvoudig vanaf de Segway gebeuren. Bij het Prinsenhof was helaas de kruidentuin al gesloten, want anders hadden wij daar nog wat kunnen oefenen op de paadjes. De deelnemers worden van lieverlede wat overmoediger en zoeken steeds meer de grenzen van de Segway op. Maar dankzij de ervaring van Janno leidt dit niet tot problemen.

Zelfstandig oefenen op de Segway.

 

We maken nog een tochtje langs het Armamentarium en Oost-Indisch Huis en gaan natuurlijk even de Oost-Indiëplaats op. Dan is het de hoogste tijd om weer terug te gaan. Op de Beestenmarkt is het dankzij het mooie al druk op de terrassen en hebben wij veel bekijks. Terug op de Paardenmarkt mogen de liefhebbers nog even een snelheidtest doen. Maar dan zit het erop. Iedereen is voldaan en gaat op weg naar een terras voor een drankje en later het diner.

Segway-gids.

 

Heb jij ook belangstelling voor zo’n Segway-tochtje door Delft, neem dan contact met ons op door een formulier in te vullen.

 

Share

2 gedachten over “Segways rijden weer door historisch Delft”

  1. Beste heer, mevrouw,

    Wij hebben met 5 personen interesse in het segway rijden in Delft. Kunt u mij vertellen hoeveel dit kost en of jullie er nog 5 beschikbaar hebben voor zaterdag 26 oktober?

    M.v.g.
    Wendy Brinkhof – vd Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord