THE BLUE GUARDS IN HET LEGERMUSEUM

Vandaag zaterdag 22 januari 2011 vierden The Blue Guards, een militaire doedelzak band, in het Legermuseum in Delft hun eerste lustrum. De partners en begeleiders werden door ons in het Legermuseum rondgeleid. De rondleiding langs de hoogtepunten van de vaste tentoonstelling was een groot succes. Het was ook een erg leuke groep om rond te leiden. Daarna gaf de band een concert op de binneplaats van het Legermuseum. Daarna ging de band door de stad naar de Nieuwe Kerk om daar een concert te geven. Het kerkorgel speelde zelfs een nummer mee. Website van The Blue Guards:  http://www.blueguards.nl/

Share

2 gedachten over “THE BLUE GUARDS IN HET LEGERMUSEUM”

 1. Helaas liep het voorprogramma wat uit, waardoor de rondleiding Hoogtepunten wat later begon. Wij moesten op tijd ophouden, omdat het concert van de band op de binnenplaats begon. Normaal loopt de rondleiding Hoogtepunten door tot aan de moderne tijd met als laatste hoogtepunt de Mercedes jeep van de Commando’s.
  Jullie waren een leuke groep om rond te leiden met veel reacties en dan loopt door de interactie de rondleiding een beetje uit, hetgeen normaal geen probleem is. Gewoon nog eens terugkomen voor de rest van de rondleiding.

 2. Terwijl de pipeband aan het inspelen en stemmen was kregen wij (relaties van de spelende leden) een korte rondleiding van ongeveer 1 uur in het legermuseum.
  We hebben een kleine impressie gekregen van de geschiedenis van het Nederlandse leger.
  De eerste legers in deze landen waren van de Romeinen en Vikingen, maar van een echt leger werd pas gesproken na de tachtig jarige oorlog.
  In de Renaissance ontdekte men de georganiseerde oorlogsvoering van de Romeinen weer en kreeg een beroepsleger vorm.
  Onze gids Sybrand was goed van alles op de hoogte en erg enthousiast.
  Hij leukte de rondleiding op met tal van anekdotes en uitdrukkingen die maakten dat je anders tegen een stukje onbekend verleden aankijkt.
  Hij wees op details op schilderijen en maakte ook van een groep ivoren pistolen een interessant verhaal.
  Helaas zat onze rondleiding er bij Napoleon op, ik had graag zijn versie van de wat meer recentere geschiedenis willen horen.
  Kortom, het was een leuk en boeiend uurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord