Rondleiding in de kerken van Delft

Rondleiding in de kerken van Delft

Welke kerken zijn er in Delft

Delft heeft vele kerken, zoals u bij Kerken in Delft kunt lezen. De meest gangbare kerken zijn de Nieuwe en Oude Kerk. Deze kerken zijn historisch gezien ook het meeste van belang in Delft, omdat er belangrijke mensen of families begraven zijn. De Nieuwe en Oude Kerk zijn dan ook open voor het publiek tegen betaling. Voor de andere kerken geldt, dat zij alleen in uitzonderingen open zijn voor publiek.

Rondleiding in de Nieuwe Kerk van Delft

Een rondleiding in de Nieuwe Kerk van Delft mag niet ontbreken bij een bezoek aan Delft. De Koninklijke Grafkelders bevinden zich in de Nieuwe Kerk van Delft. De grafkelders zelf zijn niet toegankelijk voor het publiek, maar er is genoeg te zien en te vertellen over deze grafkelders om een bezoek interessant te maken. Het door Hendrik de Keijzer gebouwde 17e eeuwse renaissance marmeren praalgraf ter ere van Willem van Oranje is alleen al een bezoek onder leiding van onze gidsen de moeite waard. De wereld beroemde grondlegger van het internationale volkeren- en zeerecht Hugo de Groot is ook in de Nieuwe Kerk bijgezet.
De rondleiding in de Nieuwe Kerk van Delft wordt vaak gecombineerd met een Algemeen historische stadswandeling in Delft of een Oranje stadswandeling in Delft. De rondleiding in de Nieuwe Kerk van Delft duurt standaard 1 uur, maar kan ook korter of langer duren.

Rondleiding in de Oude Kerk van Delft

Een rondleiding in de Oude Kerk van Delft is de moeite waard. Het is niet alleen de oudste middeleeuwse kerk van Delft met een rijke historie, er liggen ook een aantal  beroemde vaderlanders begraven, zoals onder meer Piet Hein, Maarten Tromp, Johannes Vermeer en Antoni van Leeuwenhoek. De Gouden Eeuw herleeft als het ware in de Oude Kerk van Delft aan de hand van de verhalen van onze gidsen.
De rondleiding in de Oude Kerk van Delft kan gecombineerd worden met een Algemeen historische stadswandeling in Delft of een Vermeer stadswandeling in Delft. De rondleiding in de Oude Kerk van Delft duurt standaard 1 uur, maar kan ook korter of langer duren.

Rondleiding in de andere kerken van Delft

Een rondleiding in een van de andere kerken van Delft kan niet standaard aangeboden worden. In speciale gevallen kunnen wij wel in een of meer kerken in Delft een rondleiding verzorgen als speciaal maatwerk.

Rondleiding in de kerken van Delft is maatwerk

Elke rondleiding in de kerken van Delft is maatwerk naar uw wensen. Vul een aanvraagformulier in en wij maken een aanbieding op maat. Als u advies wilt om tot een zo optimaal mogelijke Rondleiding in de kerken van  Delft te komen, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord