Rondleiding in het Prinsenhof van Delft

Prinsenhof

Het Sint-Agathaklooster werd omstreeks 1400 opgericht door de rijke weduwe Aleid Busers. Bij de reformatie in 1572 was dit het rijkste klooster van het bisdom Utrecht en werd gesloten. Toen Willem van Oranje op zoek was naar een veilige plaats in het begin van de Tachtigjarige Oorlog, kreeg hij van het Delftse bestuur dit klooster als woonhuis ter beschikking. Hij is hier gaan wonen met zijn gezin en sindsdien heet het heel toepasselijk het Prinsenhof.

Willem van Oranje

Het Prinsenhof en Willem van Oranje zijn historisch aan elkaar verbonden. Zeker na de moord op Willem van Oranje door Balthazar Gerards in het Prinsenhof in Delft. Het is nu een museum met onder meer een tentoonstelling over Willem van Oranje. Met een deskundige gids van ons kunt u het gebouw en de tentoonstelling bezoeken en alles te weten komen. Een bezoek aan de moordhal met de twee kogelgaten mag natuurlijk niet ontbreken in de rondleiding door het Prinsenhof van Delft.

Rondleiding in Museum het Prinsenhof is maatwerk

Het Prinsenhof heeft nog veel meer te bieden. Denk aan schilderijen uit de Delftse school, Delfts Blauw objecten, de boekenkist van Hugo de Groot, een groot tableau van middeleeuws Delft, de historische kaarten van Delft, et cetera. Kortom, het is de moeite waard om met een gids van ons het museum te verkennen.

Elke rondleiding in museum het Prinsenhof van Delft is maatwerk naar uw wensen. Vul een aanvraagformulier in en wij maken een aanbieding op maat. Als u advies wilt om tot een zo optimaal mogelijke Rondleiding in museum het Prinsenhof van  Delft te komen, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord