Architectuur stadswandeling in Delft

Delft Rondleidingen verzorgt architectuur stadswandeling in Delft, zowel in de historische stad als de campus van de Technische Universiteit Delft. Hieronder volgt meer informatie over de verschillende rondleidingen. U kunt boeken of informatie aanvragen door een aanvraagformulier naar ons te sturen. U kunt een aantal foto’s van moderne architectuur bekijken, die aan de orde kunnen komen. Heeft u vragen of wilt u de propositie bespreken, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

TU Delft WIJK

De TU Delft wijk heeft het vorig decennium een enorme transformatie ondergegaan. Voor diegene, die in Delft hebben gestudeerd, is het beeld zeer veranderd. Behalve nostalgisch is de gebiedstransformatie (geregisseerd door Meccano) ook architectonisch en stedenbouwkundig intrigerend en leerzaam.  Zowel voor vakgenoten als voor oud-studenten, ouders en/of familie van studenten aan TU Delft  is het een must om  de architectonische schat van deze wijk te leren kennen.

Architectuur van o.a. Van den Broek en Bakema, Mecanoo, Cepezed, XX architecten, Kees Christiaanse, Jeanne Dekkers, MVRDV.

WONEN IN CENTRUM VAN DELFT

In het centrum van Delft hebben de laatste jaren veel verschillende invullingen en herstructureringen  plaats gevonden. Met als resultaat zeer gevarieerde woon invullingen. De binnenstedelijke woonpareltjes van Delft worden uit verschillende invalshoeken gepresenteerd. Kwalitatief hoogwaardige architectuur en wonen  worden toegelicht.

Architectuur van o.a. (nog toevoegen)

HERGEBRUIK EN DUURZAAMHEID

De beste bibliotheek van Nederland bevind zich in een voormalige woon/winkel gebouw.

Na de brand in 2008 vond de faculteit van Architectuur zijn thuis in het oude scheikunde gebouw. Het groene dak van TU bibliotheek is al jaren een voorbeeld van milieu bewust bouwen. Dit zijn maar paar goed bekende voorbeelden van hergebruik  en toepassing van duurzaamheid in Delft. Creatieve economie, nieuwe ingrepen en vele voorbeelden komen aan de orde in deze wandeling.

 Architectuur van o.a. MVRDV, Fokkema architecten (nog toevoegen)

SPOORZONE Delft

Sinds 2010 ondergaat Delft een grote transformatie bij de Spoorzone Delft. Het zal nog jaren duren voordat dit voorbeeldproject voor intensief ruimtegebruik gereed is. Met de financiële bijdrage die de gemeente kreeg van het Rijk heeft de gemeente Delft de Catalaanse stedenbouwkundige prof. Joan Busquets opdracht gegeven zijn visie op het gebied uit te werken. Deze voor Delft ingrijpende ontwikkeling wordt middels  technisch spannende projecten tot stand gebracht. Tijdens de wandeling  schetsen we het toekomstbeeld van de spoorzone Delft met  vleugje van haar geschiedenis.

Info

Als u een rondleiding wilt boeken of een offerte wilt aanvragen, vul dan een aanvraagformulier in. Als u vragen heeft of een propositie wilt bespreken, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord